Kireçlenme, kemiklerin ucunda mevzi saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye başlayabilir. Bu gidiş vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çızevcer. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan şu denli görülür. Hassaten okkalı abra duymak kabil şiddetli fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, elan şu denli rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da baz nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve başinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Dolgunca ongun ab tüketin. Sutaş, eklemlere dayak sağlar. Bu yüzden her güneş en az 8 çamçak ab içmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran kabil koca kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Göveri ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı için, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde düzenınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri koca olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin şu denli çekicilikı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik sağlığını saklamak için kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kabil protein bakımından paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 bakımından paralıca olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını pozitif yönde etkiler. Yeşil çkamer için. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil evetğu için, kemiklere dayak olabilir. Hassaten kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şişkinliğe bile dobra hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak için yemeniz gerekenler; Yapılan meyanştırmalara bakılırsa yemiş ve sebzevat bakımından paralıca beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin güçlü daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.